תוכנית עסקית בתהליך פיתוח פטנטים
כיצד בונים תוכנית עסקית בתהליך פיתוח פטנטים? יש הרבה ספרים ומאמרים, באינטרנט ומחוצה לו, על בניית תוכנית עסקית. המבחר עצמו מאוד מבלבל ובנוסף, לא תמיד יודעים מה המומחיות של מי שכותב את המאמר .
עיקרי תוכנית עסקית כחלק מרכזי בהליך פיתוח פטנט
כללית ניתן לומר שחשוב שהתוכנית צריכה להיכתב בתמציתיות ובענייניות. כלומר, עלינו תמיד לחשוב מי הוא הקורא ולשם מה אנחנו כותבים אותה. כך למשל,אם אנחנו כותבים אותה לעצמינו, היא צריכה לכלול את פעולות העשייה שלנו ומה אנחנו צריכים לעשות על מנת שהעסק שלנו יצליח. במידה ואנחנו כותבים אותה למשקיעים, אנחנו צריכים להדגיש את החלקים הפיננסים ואת הרווח שיצא למשקיע מהשקעה בתוכנית העסקית של פיתוח פטנט שלנו. עקרון הסדר ,תוכנית העסקית של פיתוח פטנט שלנו הוא חשוב. פורמט ידידותי לקורא, כללי שפה נאותים, מספור העמודים והדגשת כותרות הסעיפים השונים יקלו על הקורא להבין מה הרעיון מאחורי התוכנית שלנו.בנוסף עמוד השער יכלול את מספר העותק מתוך סך כל העותקים הקיימים, ויכלול בקשה מהקורא שיצהיר על סודיות.
תכנית עסקית של פיתוח פטנט – אילו פרקים היא צריכה לכלול?
תוכנית עסקית של פיתוח פטנט צריכה לכלול תקציר,תוכן עניינים,פרק שמספר על המיזם, מהות וייעוד. הפרק השני ידבר על הניתוח הפנימי של החברה: חולשות וחוזקות שלכם היזמים, מתחרים, המוצרים והשירותים. הפרק השלישי ידבר על ניתוח חיצוני:מי הם המתחרים, מה החוזקות שלהם. בכך הגענו לפרק הרביעי של התוכנית העסקית של פיתוח פטנט, והחשוב ביותר לטעמי: הלקוחות! הלקוחות הם אלו שירימו לכם את העסק ובסופו של דבר, הם אלו שבעזרתם אתם תכתבו את הצ'ק הביתה (שהרי מטרתו של כל עסק היא להביא פרנסה יפה לבעליו, לא?). לכן, בפרק זה, מתארים את קהל היעד של המיזם: אילו לקוחות אתם רוצים שיבואו אליכם? אם אתם בעלי עסק לקליעת רסטות בשיער אנשים, הרי תרצו שהלקוחות שיבוא אליכם הם לאו דווקא אלו שירצו לעשות קרחת, לא? הפרקים הבאים יכללו את תוכנית השיווק, ניתוח swot (ניתוח החוזקות וחולשות של השיווק), תוכנית הפעולה (איך אתם הולכים להקים ולנהל את העסק), תקציב השיווק וניהול בקרת הביצוע.מה שמזכיר לי את השאלה הבאה:
תוכנית עסקית של פיתוח פטנט– האם צריך אותה?
אך האם באמת צריך לכתוב תוכנית עסקית פיתוח פטנט ? אלי טוען שכן. אני טוענת שלא בהכרח. כותבת שורות אלו מנהלת מזה כשנה עסק לכתיבה. תיאורטית, הייתי צריכה לכתוב מזמן תוכנית עסקית של פיתוח פטנט. מעשית, חוץ מרשימת מטלות לשבוע החולף ולזה שיבוא, מעולם לא כתבתי אחת. זה לא שלא ניסיתי. ב2009 השתתפתי בתחרות לכתיבת תוכנית עסקית של פיתוח פטנט, ואיבדתי את ידי ורגלי שם. התוכנית שהגשתי בסופו של דבר הייתה עלובה ביותר (אני מניחה שילד בכיתה ג' היה כותב אותה יותר טוב ממני). כמו כן ידוע לי שרוב בעלי העסקים כתבו אחת, רק כאשר נצרכו לה כשחיפשו משקיעים. תכתבו חצי. כלומר, תכתבו כיצד אתם הולכים להקים את העסק, מה המטרות שלכם וכיצד אתם הולכים לבצע אותם, ואיפה אתם הולכים לפרסם. תלו אותה במקום מרכזי אצלכם בבית או במשרד, ויישמו את הכתוב. שיטה זו תעזור לכם להבין איפה אתם עומדים במסע המופלא שנקרא הקמת עסק והפעלתו, תוך שימוש בתוכנית עסקית בתהליך פיתוח פטנטים.